« مانع ورود گلوله نمك به زندگيتان نشويد | میلاد امام موسی کاظم (ع) » |
بچهدار نشدن و كاهش رضايت از زندگي
نوشته شده توسطرفیعی 10ام آذر, 1393مسئله به دنيا نياوردن فرزند در بين زوجهاي جوان يك پديده منفي است. ما اين پديده را يك محصول ميبينيم و بايد مجموعه عللي كه اين وضعيت را به وجود ميآورد را مورد بررسي و كنكاش قرار داد نه جواناني كه محصول آن مجموعه علل هستند.
ولي در اين رابطه چند موضوع بسيار مهم وجود دارد. اول اينكه در يك دهه گذشته ما با تغيير شاخصهاي اقتصادي مواجه بودهايم و چنين تغييري در سطح زندگي افراد تأثير ميگذارد و سبب ميشود نگراني نسبت به آينده افزايش پيدا كند. موضوع دوم كه باز هم به يكي، دو دهه گذشته مربوط ميشود، افزايش آمار طلاق و ميزان جدايي بين زوجين است. در نتيجه خيلي از زوجها از شكنندگي روابط وحشت دارند و نگرانند كه اگر صاحب فرزندي شوند در آينده در روابطشان دچار گسست شوند و فرزندشان آسيب ببيند.
يكي ديگر از عوامل دخيل در اين زمينه موضوع رضايت از زندگي و كيفيت آن است. در مورد سطح كيفيت زندگي، عواملي هستند كه در سلامت روان نقش تعيينكنندهاي دارند و هر چند اين دو عامل بر اساس دو كلمه ساده تعريف ميشود اما نميشود به سادگي گفت كه موضوع A سبب ميشود رضايت از خويشتن به دست بيايد يا موضوع B باعث به وجود آمدن رضايت از زندگي شود.
هميشه مجموعهاي از عوامل دست به دست ميدهند تا اين موضوع ساخته شود اما ميتوان روي مهمترين عواملش دست گذاشت كه اين هم به آن معني نيست كه اينها تنها يا حتي مهمترين عوامل موجودند ولي ميگوييم با اين عوامل بيشتر سر و كار داريم. ابتدا در زمينه رضايت از خويشتن معمولاً چگونگي قضاوت ما راجع به خودمان، مجموعه باوري كه قضاوت ما را راجع به خودمان شكل ميدهد، اهميت بسيار زيادي دارد. اما زمينههاي فرهنگي كه چگونگي قضاوت افراد راجع به خودشان را مشخص كند، دومين عامل است. در مورد رضايت از زندگي، استانداردهاي فرهنگي كه تعيين ميكند چه سطحي از رفاه به عنوان كف مطالبات مشخص ميشود ميتواند سطح رضايت از زندگي را در افراد به مقدار زيادي تحت تأثير خودش قرار دهد. به جواناني كه قصد تشكيل خانواده دارند توصيه ميكنم قبل از اينكه بخواهند وارد زندگي مشترك شوند، آموزشهاي لازم را ببينند تا هنگامي كه وارد زندگي مشترك شدند با اطمينان بيشتري نسبت به روابطشان بتوانند پيش بروند. وقتي آن آموزشها و فنون در اختيار افراد باشد ميتوانند به خودشان بيشتر اطمينان كنند و ايمان بياورند و همين سبب خواهد شد كه به زندگي اميدوار باشند.دكتر «مسعود آبيار» روانشناس و مشاور خانواده
فرم در حال بارگذاری ...